Se flere på HITME.NO

Alux Restaurang, Mexico!

2010-02-2621:39:39
Skrivet av Sandra Edlund

Näst sista kvällen i Mexico fick jag och Robban för oss att besöka en restaurang vi hört talas om men inte riktigt hade koll på vad det var för något. Vi hade kollat in hemsidan www.aluxlounge.com och tyckte att det såg väldigt intressant ut. Så vi hoppade in i en taxi och åkte på vinst eller förlust!

... och vilken vinst det var sen då!!! Det var nog bland det häftigaste jag sett till restaurang faktiskt! Restaurangen var uppbyggd i en grotta som de tömt på vatten och det fanns så mkt häftiga vrår och allt var så snyggt ljussatt!





Vi tog oss dit och satte oss först i loungen för en fördrink! Servicen var otroligt bra och alla var så trevliga som var där!





Hur häftigt som helst och man kunde sitta och facineras hur länge som helst över alla roliga grottor hit och dit. De gick fram till oss och påpekade att vi gärna fick gå runt och titta hur det såg ut, vilket vi självklart gjorde.





Massa snygga coola VIP bås som man kunde hyra för en billig peng. Fick även höra att många stora fester hölls där då de hyrde stället och var runt 5000-6000 pers som dansade och partade hela natten lång!

Efter att vi gått runt och facinerats så slog vi oss till bords tillslut och fick in en menu som inte var mexikansk! Utan det var pasta, kyckling, steak eller andra alternativ som gällde. Priserna var något dyrare (som i Sverige) men helst klart värt priset och jättegott!



När vi ätit klart kom en av servitörena fram och frågade om vi var inne i det "andra rummet"
-Njaae? Svarade vi, vi hade ju gått runt och kollat överallt men förstod att det var något annat han menade. Så han tog oss bakom, till en dörr där han öppnade och in kom vi i en sal där de höll Maya bröllop och det såg ut såhär:



Det är altaret och sittplatserna för bröllopet. Hur häftigt som helst, han visade oss in till nästa rum och där var det en plats där de mediterar. Lika häftigt det! Sen gick det lampor en liten bort bort tills det bara blev mörkt och han stod och berättade för oss om hur de hittat denna grotta och byggt upp den. Ut mot mörkret kunde man fortsätta gå i 2 timmar men sen fanns det inget syre längre och ingen visste vad som fanns längre bort.

När vi står där och lyssnar på hur han berättar allt intressant om detta så kommer helt plötsligt ett ljud som inte går att förklara riktigt men det var något "väsande" ljud.. som om det skulle komma från ett djur. Han förklarade att det inte var någon som visste vad det ljudet var...! Då helt plötsligt fick jag kalla kårar och tyckte det var lite läskigt! Upp till 2 meter långa ormar levde tydligen i dessa grottor... Lite creepy!!!

Vi fick oss en riktigt intressant guidetur där i grottorna och han visade avtryck av fotsteg och annat mystiskt! Helt klart bland det bästa vi gjort under resan och jag är så glad att vi tog oss dit för det var så häftigt!



Restaurangen var jättemysig, vi var kvar jättelänge och pratade med denna supertrevliga servitör så helt plötsligt var det nästan bara vi kvar! :) Man ville liksom aldrig gå därifrån!



Men tillslut var vi tvugna att lämna stället och ta oss hemåt! Men är det någon som någongång åker till Mexico så är det ett måste att besöka denna restaurang/lounge.

Alux Restaurang. Titta in på länken och läs mer om den! Så himla fina bilder och jätte intressant!!


Kommentarer:
Postat av: Sandra

Fasen vad nice ni hade det:)))))) Hade varit kul att hittat dit oxå.. Men men..

2010-02-26 | 21:49:18
Postat av: Ann

Oj vad häftigt det såg ut! Fast jag tänkte direkt på läskiga spindlar och andra kryp som älskar grottor. Som du sa, creepy :-D



Ha en bra helg alla tre! Kram Ann

2010-02-26 | 22:23:11
Postat av: Mamsen

Vilken upplevelse! Ser verkligen mysigt ut.

2010-02-27 | 13:56:54

Kommentera inlägget här:

Navmn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:


URL:


Kommentar:


Trackback